Slutt med personhetsingen og fokuser på politikken.

Politikerene har en dårlig vane ved at man lett fokuserer på person og personuthenging istedenfor å fokusere på parti og politikk.

Nyere eksempler på slik personfokusering under valgkampen i år er lett å finne.

Første eksempel var da Gerhardsen ville kreve Ditlev- Simonsens avgang etter sakttesnusket. Dette på tross av at han bare skulle sitte noen få uker til som Oslos ordfører. Selv om han hadde gjort noe ulovlig, husk at forholdet var foreldet, så var det nærmest idiotisk etter min mening å kreve hans avgang like før valget.

Høyre på sin side heller var ikke borte i sin personuthengelse mot Jens Stoltenberg fordi han hadde brukt svart arbeidskraft på 90- tallet.

En mer alvorlig form for personuthengelse skjedde i Drammen på en Videregående skole, og det var RVs ( de skifter ikke navn til Rød før oktober) representant som stod for dette stuntet. Da skal det understrekes at han har fått støtte innad i partiet etter uthengelsen.

Bakgrunnen var at representanten for RVs ungdomsparti spurte om en navngitt person var i salen. Når han sa ja, ble han beskyldt for å være Nazist og rasist siden han hadde stått ut med fullt bilde og navn på sidene til Norgespatriotene (NP) som er et invandrerfiendtlig parti.

Selv om NP står for en meget uheldig og usunn politikk så legaliserer ikke det etter min mening RVs angrep på denne gutten.

For det første så var han der ikke for å bli med i den politiske diskusjonen. Hvis RV ville diskutere politikk med NP, så kunne de invitert partiet til å bli med i debatten. Da hadde begge parter kunne forbredt seg skikkelig.

For det andre så ville bare en slik uthenging bare føre til mer polarisering i skolesmafunnet, samt at vedkommende som ble uthengt kanskje driver lenger inn i de rasistiske miljøene.

For det tredje viser RVs forsvarsbegrunnelse at dette var et godt forbredt stunt fra RVs side. Når de begrunner angrepet med at han hadde stått ut offentlig på NPs sider, så viser dette bare at de hadde planlagt dette på forhånd.

Til sist vil jeg bare nevne at jeg ikke liker politikken til hverken RV eller NP. NP er både rasisitisk og dumt, mens RVs politikk vil føre oss nærmere forhold slik de var i Sovjetunionen. Dessuten liker jeg ikke tanken  om noen revolusjon som de arbeider så fint mot i sitt partiprogram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *