Post og teletilsynet bryr seg nada om personvernet.

Igjen er det atter et offentlig organ som selger personopplysningene våres på billigsalg til private aktører. Først ut i denne bresjen var Datatilsynet som lot Simonsen lagre diverse ip- opplysninger om interett brukere. Utrolig nok ble denne konsesjonen fornyet, uten særlig noen spørsmål.

Hva de samler inn og hva de bruker det til tror jeg knapt noen uten om Simonsen Law vet selv, men det er ikke dette som er det værste. Det som er værre er at post og teletilsynet har gitt Simonsen en rett til å få innsyn i internettleverandørenes kundelister. Med andre ord så har Simonsen Law, som eneste privataktør på det norske marked, fått en eksklusiv avtale som selv nsm og politietterforskere er misunnelig på.

Midt opp i alt dette så er det ingen som ser bekymret på privatlivet når det gjelder rettighetsorganisasjoner som IFPI og TONO anført av Simonsen. Det er ingen som har tatt seg bryet med å spørre seg selv om hvilken rettssikkerhet som brukerne av nettlinjen har. Før gjorde man narr av plateorganisasjonene i USA som saksøkte den ene 15 åringen etter den andre. Virkligheten pr. dags dato vrir seg mer og mer mot at man her hjemme også vil få slike tilfeller. Man hadde for ikke så mange år siden en ubehaglig skittentøysvask i norsk etteretning, den gikk under navnet Lund- kommisjonen. Selv tror jeg at man muligens kanskje vil få en samme skandale på nytt, men denne gangen er det film- og platebransjen som står bak.

Jeg anbefaler dere å lese dette innlegget av Øyvind Solstad på NRKbeta, det tar opp akkurat hva jeg mener. Plate- og filmorganisasjonene kjører med et helt feil fokus. Problemet er at de bare ikke klarer å innse det tydeligvis.

Twingly:

1234

3 tanker om “Post og teletilsynet bryr seg nada om personvernet.

  1. Jeg er redd du er inne på noe der i din blogg, og våre folkevalgte lar de ulike tilsynene ta seg av denne delikate saken på egen hånd. Det blir derfor en ganske usynlig sak som har snart pågått 3 år etter datatilsynet overlot saken til post og teletilsynet. De igjen lot Simonson få gjøre som de vil.

    Gir Lyse etter får du en landslide effekt, og mange av de andre internett leverandørene blir saksøkt til å utlevere oss forbrukere. Personvernet er dødt. Storkapitalen lenge leve.

    Før man når dit, så vil ulike interesse grupper ta denne saken inn i rettssystemet hele veien til EU, stol på det.

  2. En god nyhet var at EU sa nei til at netteleverandørene skulle utgi ip- adresser.

    Det har også kommet signaler fra Datatilsynet at de vil vurdere tillatelsen på nytt.

    Håper dette ikke kommer til å fungere i lengden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *