Barbering- en glemt kunst.


Gillette er helt klart den største aktøren innen barberutstyr her på berget, av meg for en helt uforstålig grunn. Går man inn i en butikk for å kjøpe seg barberutstyr så lyser det Gillette mot deg, hvis man ser bort i fra engangshøvler ala BIC vel og merke.

Etter å ha lest en tråd om tradisjonell barbering på Diskusjon.no som var skrevet av brukeren Vraltedalten, ble jeg lysten å prøve DE barbering, eller såkalte safty razors som det heter så pent på engelsk. I motsetning til den proprietære løsningen til Gillette, benytter disse seg av en standardisert løsning. Det betyr igjen for oss forbrukere at man finner blad fra de helt skarpe til de mindre skarpe. (Jeg vil ta opp det med barberblad i en senere post).

Vel, det var ca. en måned siden jeg fikk mitt DE utstyr som bestod av en Merkur Futur (som jeg likte designet på) og 50 stk. knivskarpe blad av typen Feather. Av barbergel bruker jeg produkter fra King of Shaves, som man kun får kjøpt på nettet for oss som bor her hjemme. Og jeg har ikke blitt skuffet enda, til tross for noen få feilaktige kutt i starten. I dag fant jeg et stk. ubrukt Gillette Fusion blad til min Gillette Fusion Phantom som jeg ikke har kastet, men tatt vare på av en eller merklig grunn. Som alle sikkert vet så skriver Gillette store god ord om denne tilsynelatende høyteknologiske høvlen med hele fem blad. Det hele toppes med grønne striper med rare navn og en mikrochip som får høvlen til å vibrere. Dette må vel være det ypperste man kan tenke seg i barbering, eller er det egentlig det?

Jeg mener helt klart NEI, og jeg synes det er skammelig at vi menn ikke har mer tilgang til andre produkter enn monopolisten Gillette. For de som vil åpne øynene litt, så er det en stor verden innen barberingsutstyr, men felles for de alle de er ikke moderne. De stammer fra gamle dager, da det var krig i europa og før det igjen. Men en ting har de til felles, de vil garantert gi deg et bedre resultat enn det du får med Gillette Fusion.

Tilbake til der jeg nevnte at jeg fant et stk. ubrukt blad som jeg ville bruke for å teste min Gillette høvel etter en måned med DE barbering. For å si det mildt var det en total skuffelse, til tross av Gillette sine lovnader om at bladteknologien deres er i ypperste klasse så merket jeg at det lugget. Når jeg var ferdig, var barberingen så langt nær glatt og tett som med feather bladene.

En kort og grei oppsummering av fire barberblad finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *